|  Slovak English
This language version is unavailable, displays the default version

Zruby a chalupy v horskom prostredí obce Oščadnica

Quick navigation:Advertiser | Contact | Similar classifieds | Price |
Zruby a chalupy v horskom prostredí obce Oščadnica
Oščadnica patrí medzi najväčšie obce na Kysuciach. Dolina, ktorá sa tiahne okolo potoka Oščadničanka je dlhá 13 kilometrov. Obec má 22 osád, ktoré sa rozliehajú do viacerých dolín a na strmé úbočia Slovenských Beskýd. Vzhľadom k polohe, obec leží pod masívom Veľkej Rače (1 236 m n. m.), predstavuje záujmový bod pre turistov, športovcov a ľudí, ktorí uprednostňujú aktívny oddych.
Ak sa zameriame na architektúru a bývanie, typickým obydlím v danej lokalite boli tzv. „oščadnické chalupy“. Jedná sa o drevenú chalupu so širokým odkvapom na bočnej strane, kde bol vchod do domu s tzv. podstienkom a priečelím, kam sa na zimu ukladali zásoby steliva pod statok a kurivo. Strechy chalúp boli pokryté šindľom alebo škridlicou. Stodola a iné hospodárske budovy boli obyčajne pod jednou strechou s obytným staviskom. Vnútro oščadnickej rázovitej chalupy má tri hlavné časti: sieň, izbu a komoru. Izba bola obytná miestnosť najväčších rozmerov. Aj v súčasnosti je možné v obci vidieť objekty pôvodnej ľudovej architektúry, je ich však už veľmi málo, niektoré prešli úpravami a slúžia na rekreačné účely.
Pred ruchom mesta a dovolenkou strávenou v exotickej krajine uprednostňujete pokoj a malebnosť ihličnatých lesov? Pozrite ponuku zrubov a chalúp na slovenskej inzercii.
Veríme, že ak nenájdete v našej ponuke to, čo hľadáte, pomôžeme Vám v hľadaní a k naplneniu Vašich predstáv.
Kontakt: 0905844054, www.ad-reality.sk
PriceAgreement
AdvertiserAD-REALITY
Address
Paláriková 24 Čadca 02201
User typeCompany
LocationOščadnica
ContactSend email
Phone no.+421 905 844 054
CategoriesCottages
Created20.03.2017 12:53
Valid toValid indefinitely
Updated20.03.2017, 12:53
Ad ID49912
Updated: 20.03.2017, Edit, Print , Compare, Report a bug , TOP it!

Similar classifieds


cookieschoice.text
cookieschoice.more